Παξοι διαμονη προσφορες ενοικιαζομενα δωματια . Παξοι διαμονη Γαιος. Καλαίσθητα καταλυματα προσφορες και υπηρεσίες στον Γαιο . Για πολυτελη διαμονη ο Γαιος είναι ο ιδανικός προορισμός. Διαμονή με παραδοσιακό επτανησιακό στυλ, σε ενοικιαζομενα δωματια και απίστευτες προσφορες . Παξοι διαμονη προσφορες .

Το Paxos Fairytales House βρίσκεται ακόμη πιο κοντά σας. Οδικώς, με τον καινούργιο έργο της Ιονίας Οδού μέχρι το καταπράσινο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί μιάμιση ώρα για το λιμάνι των Παξών. Αεροπορικώς 45 λεπτά από το διεθνές αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος με την πτήση προς Κέρκυρα και από το λιμάνι της Κέρκυρας με δελφίνι μία ώρα για να σας φέρει κοντά μας.  

paxos accommodation

Ιστορία

Σύμφωνα με τη μυθολογία , οι Παξοί δημιουργήθηκαν όταν ο θεός Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινα του την Κέρκυρα , αποκόπτοντας το νότιο άκρο της και σχηματίζοντας τους Παξούς , για να στεγάσει τον ερωτά του με την Αμφιτρίτη. Έχασε όμως την τρίαινα του, την οποία βρήκαν οι Παξινοί και την έκαναν έμβλημά τους. Ο Όμηρος πρώτος αναφέρει τους Παξούς .Οι κάτοικοι ήταν ηπειρωτικής καταγωγής , ελληνόφωνες. Πρώτοι έποικοι φαίνεται να ήταν οι Φοίνικες, που είχαν αποικία τους την Κεφαλονιά.

paxos fairytales

Ποιοτικές διακοπές

To νησί διαθέτει όλα όσα θεωρούνται απαραίτητα για ήσυχες ποιοτικές διακοπές: δαντελωτές ακρογιαλιές, μικρούς όρμους, καταπράσινους λόφους, σπαρμένους με ελαιόδεντρα, εντυπωσιακά βράχια και θαλάσσιες σπηλιές. Η μικρή του έκταση (13 τ. χλμ., μήκος ακτών 30 χλμ.) επιτρέπει στον επισκέπτη να το περιηγηθεί, από τη μία άκρη στην άλλη, με τα πόδια.

paxos fairytales photo

Παξοί

  • Η Φοινικική λέξη “πακς”, που σημαίνει γεωμετρικό “τραπέζιο”, δηλαδή νησί με τραπεζοειδές σχήμα, όπως φαίνεται από τη θάλασσα, είναι κατά το Στράβωνα αυτή που έδωσε το όνομά της στους Παξούς.
  • Άλλη εκδοχή είναι η αναφορά ότι μερίδα κατοίκων της Σικελικής Παξούντος, από ανάγκη ή φατριαστική καταδρομή, εκπατρίστηκε και εγκαταστάθηκε στους Παξούς, που τους δόθηκε το πάτριο όνομα. (Εφημερίδα “Παξοί” Φ. 50, 15-8-27).
  • Ο θησαυρός της Ελληνικής γλώσσας του Ερρίκου Στεφάνου ετυμολογεί την ονομασία από το αρχαίο ρήμα πηγνύω και μάλιστα από το μέλλοντα “πήξω”. Μια άλλη εκδοχή είναι να προήλθε από τη φράση “πακσώσας θύρας” (κεκλεισμένες), γιατί το λιμάνι του Γάη είναι κλειστό.
  • Γιάννης Δόικας πιστεύει ότι η λέξη ΡΑΧ-ειρήνη, είναι αυτή που θα ταίριαζε στο ειρηνικό νησί των Παξών.