Paxosfairytales

Ανακαλυψτε τους Παξους: εξωτικες παραλιες και ενδιαφεροντα αξιοθεατα ανυπομονουν να σας συστησουν τα μυστικα τους.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Διακοπές σημαίνει εμπειρίες που μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου. Δαντελωτές ακρογιαλιές, γραφικοί όρμοι, θαλάσσιες σπηλιές, αιωνόβιες ελιές, πεύκα και κυπαρίσσια είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του νησιού, έτοιμα προς εξερεύνηση, που σε συνδυασμό με την φιλόξενη φύση των κατοίκων τους, το καθιστούν έναν παραμυθένιο προορισμό στον οποίο είναι σίγουρα ότι θα ξανά έρθετε πολλές φορές. 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αξίζει να επισκεφτείτε:

Αντίπαξοι: μικρός κήπος της Εδέμ
Νότια των Παξών, ένα νησί-παράδεισος με έκταση μόλις 3 τ.χλμ. Αδιαπέραστα μικρά δάση από σκίνα, κουκουναριές, πεύκα, μυρτιές, κυπαρίσσια και αμπέλια. Το τοπίο θα σας μαγέψει και θα σας προκαλέσει να το εξερευνήσετε.

Οι εξωτικές παραλίες του Ιονίου
Γαλαζοπράσινα διάφανα νερά, βυθός από λεπτόκοκκη άμμο ή λευκό βότσαλο. Σημειώστε αυτές τις παραλίες: Ορκός στους Παξούς, Βρίκα και Βουτούμι στους Αντίπαξους. Στο ταξίδι σας στο Ιόνιο, θα πρέπει να τις βάλετε σε προτεραιότητα.

Ένα κάστρο με τη σφραγίδα του Λεονάρντο
Το κάστρο του Αγίου Νικολάου πάνω στο ομώνυμο νησάκι κοντά στο λιμάνι του Γάιου έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο. Το ενδιαφέρον αυτό αξιοθέατο ξεκίνησε να κτίζεται το 1423 και ανακατασκευάστηκε το 1510 από τους Ενετούς. Το μυστικό του; Οι Ενετοί βασίστηκαν σε σχέδιο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που υπάρχει ακόμη στο Αρχείο της Βενετίας.

Βίλες για απόδραση στο όνειρο
Στους Παξούς η διαμονή είναι υψηλού επιπέδου. Για να κάνετε όλα τα όνειρά σας πραγματικότητα, μπορείτε να επιλέξετε μια από τις πολυτελείς πέτρινες βίλες με ιδιωτικές πισίνες και υπέροχη θέα στη θάλασσα, που κρύβονται μέσα στην οργιώδη βλάστηση.

Ο Γάιος: το κρυφό λιμάνι-πρωτεύουσα και τα μυστικά του
Το πλοίο έρχεται από το στενό θαλάσσιο δίαυλο που σχηματίζουν το λιμάνι του Γάιου και το νησάκι του Αγίου Νικολάου. Στην πόλη, που διατηρεί ακόμη χαρακτηριστικά της αρχικής Ενετικής ρυμοτομίας και αρχιτεκτονικής, ξεχωρίζουν το εντυπωσιακό κτήριο του αγγλικού κυβερνείου και η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων με την ομώνυμη στέρνα από πάνω της. Μπείτε στα παλιά μπακάλικα και τα καφενεία: κάποια από αυτά λειτουργούν από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ιερός ελαιώνας αιώνων
Αιωνόβια δένδρα, με τα σημάδια εκατονταετιών πάνω στον κορμό τους, κρύβουν τον ήλιο και προσφέρουν παχιά σκιά. Για τους Παξινούς οι ελιές αυτές είναι ιερές. Η ιστορία του ελαιώνα των Παξών ξεκινάει από την περίοδο των Ενετών και είναι αξιοθαύμαστη. 

 

Designed and powered by Hyperweb Services.

error: